Covorul PVC în spitale - Ce tip să alegi pentru siguranța pacienților?

De ce alegem covorul PVC în spitale?

Spitalele sunt clădiri cu trafic intens, 24 de ore, în fiecare zi a anului. Inevitabil, pardoseala și pereții sunt expuși la microbi ce pot dăuna sănătății pacienților.

Astfel pardoseala dintr-un spital trebuie să reducă aceste riscuri, iar soluția potrivită este covorul PVC care conține aditivi antimicrobieni și este continuă. Prin alegerea unei astfel de pardoseli se diminuează cantitatea de microbi considerabil.

Este bine de știut că o pardoseală cu rosturi va aduna microbi, punând pacienții în pericol.

Printre pardoselile continue se regăsesc și pardoselile din covor PVC la rolă montat prin termosudură pe care noi le recomandăm în funcție de spațiul pe care îl ai în lucru.

 

Care sunt avantajele covorului PVC utilizat în spitale?

Așa cum am specificat și anterior, printre condițiile esențiale pe care trebuie să le îndeplinească o pardoseală din interiorul spațiilor sanitare se află: proprietățile antibacteriene și antimicrobiene, lipsa rosturilor, să fie sigure, să fie ușor de curățat.

Astfel noi recomandăm folosirea covorului PVC antibacterian cu rezistență la trafic intens.

Covorul PVC deține o varietate de avantaje cand vorbim de amenajarea unui spațiu sanitar, printre care:

  • grad ridicat de rezistență la uzură;
  • este potrivit pentru trafic intens, fiind rezistent la abraziune;
  • are rezistență mare la contactul cu agenți chimici;
  • este un bun izolator termic;
  • antiderapant;
  • antistatic;
  • antibacterian și antifungic;
  • disponibil într-o gamă diversă de culori;
  • ușor de curățat.

Cum se curăță covorul PVC?

O proprietate cheie din cele enumerate este ușurința cu care se curăță covorul PVC.

În interiorul unei clinici, al unui cabinet medical sau al unui spital, de importanță mare este posibilitatea de a igieniza spațiul, iar o suprafață continuă, fără rosturi, facilitează acest lucru. O acumulare de reziduuri poate avea consecințe periculoase în ceea ce privește sănătatea pacienților și a personalului medical.

De aceea la All Shapes vei primi recomandări cu privire la întreținerea pardoselii după instalare.

O întreținere corespunzătoare prelungește durata de viață a întregii pardoseli. 

Pardoseala frumoasă dă o stare de bine pacienților

Alt avantaj cu importanță ridicată al covorului PVC care merită subliniat este estetica.

Covorul PVC poate veni sub diverse culori și pattern-uri, acest aspect fiind important pentru bunăstarea pacienților. Secțiile pentru copii din spitale pot avea anumite cerințe speciale în ceea ce privește estetica pardoselii sau a pereților.

Mai mult decât atât, într-un spital este necesar să se amplaseze marcaje care direcționează pacienții, iar covorul PVC face posibil acest lucru. 

Tipuri de covor PVC

Există mai multe variante ale covorului PVC: antiderapant, eterogen, omogen, disipativ, toate oferind calitate, dar fiind potrivite doar în anumite cazuri, cum ar fi secția de chirurgie care necesită o pardoseală cu rezistență foarte mare la agenți chimici.

Iată de ce să apelezi la specialiști când dorești să montezi pardoseala în spital

Cum am menționat mai sus, covorul PVC este o pardoseală ce se regăsește în mai multe variante, toate acestea sunt de calitate, diferența fiind reprezentată de specificul zonei unde urmează să se monteze, de aceea îți recomandăm să contactezi echipa All Shapes pentru a discuta detaliat necesitățile proiectului tău.